Jubileumi piacszezon indul a gyermekbarát Gyenesdiáson

Az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac megnyitásának tizedik évfordulóját ünneplik Gyenesdiáson. A piactér az elmúlt években több lett, mint árusítóhely, közösségi központtá vált a településen, éppen ezért különböző fejlesztésekkel a cél, az egész éves nyitva tartás feltételeinek megteremtése. Mindemellett számos beruházást is terveznek, melynek középpontjában a család- és gyermekbarát szemlélet a legfontosabb.

Tíz évvel ezelőtt indul Gyenesdiáson a halpiac története, amikor is a cél a balatoni hal és a hal kultúrájának népszerűsítése volt – emlékeztetett a vitorlazzithon.hu-nak adott interjújában a település polgármestere. Gál Lajos szerint az egykori küldetés sikeres, hiszen egyre népszerűbb a tó körüli horgászat és a halhoz kapcsolódó gasztronómia a mindennapok része lett a Magyar Tengernél. A polgármester kiemelte: megszólították a helyben élő kistermelőket, őstermelőket. Létrejött egy olyan kínálat és hangulattér, mely örömmel tölti el a hozzájuk érkező családokat. Gál Lajos kitért arra is, hogy komoly fejlesztési forrásokat terveznek a piacra fordítani. A cél, hogy ne csak októberig, hanem akár az adventi időszakban is fogadhassa a látogatókat.

Fotó: https://www.facebook.com/ElsoBalatoniHalEsTermeloiPiac/

Gyenesdiáson emellett számos beruházás indult, amelyek egy része a sporttevékenységekre koncentrál. Felnőtt játszóterek jelennek meg a település több pontján, valamint strandfejlesztések sora várható, amellyel a családbarát, gyermekbarát jelleget erősítenék – tette hozzá Gál Lajos. A polgármester szerint a legnagyobb ívű beruházás a település központjában az iskolabővítés, mely több osztályterem és tornacsarnok létesítését is magában foglalja. Gál Lajos kitért arra is, hogy egyre kreatívabbak a településen lakó családok, így egyre több ötlet és kezdeményezés születik meg a közösségi programokkal kapcsolatban. Hozzátette: Gyenesdiás nem alvó település, hiszen minden hétre biztosítanak programot az odalátogató vendégeknek, és nem utolsó sorban helyben lakók számára.

Fotó: https://www.facebook.com/gyenesdias/

A polgármester szerint kiemelkedően jó a kapcsolat a környező településekkel. Folyamatos a párbeszéd, és minden egyes rendezvényprogramot úgy alakítanak ki, hogy ne egymással versenyezzenek, hanem egymást segítsék.