Ismét „offline” lehetünk a Balatonon

Legtöbbször észre sem vesszük egymást valamint a Balaton szépségét, hiszen még egy séta, vagy túra közben is csupán az okostelefonokra és azok applikációira koncentrálunk – vették észre az Offline Túrák - Kikapcs ötletgazdái. Éppen ezért egy olyan sétát szerveznek, ahol nincsen Facebook se Instagram, de SMS és E-mail sem, „csupán” az emberek és a Magyar Tenger.

Azon vettük észre magunkat egy februári kiránduláson, hogy állunk a panorámában és a telefonunkat nyomkodjuk – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak az Offline Túrák – Kikapcs. szervezője. Budavári Dóra hozzátette: a két szervezőtársa közül egyikük mondta: „Nézzetek már fel, nézzétek már meg, milyen csodálatos a kilátás”. Ekkor kezdtek el erről beszélni, hogy mennyire nehéz az okostelefonok világában a jelenben maradni. Így született meg az igény, hogy milyen jó is lenne időnként „Offline” maradni, és megélni az adott pillanatot.

Budavári Dóra (Fotó: Facebook )

Az első alkalommal április első hétvégéjére meghirdetett túra Budavári Dóra szerint nem csupán a Balatonról szól, hanem egyfajta emberkísérlet is. Kifejtette: szinte a két időpont meghirdetése pillanatában megteltek a túrák. Ebből is látszik: szükségük van az embereknek arra, hogy egymással beszélgessenek és megcsodálják a környezetet  – nem a telefonjuk képernyőjén keresztül. Elárulta: a túrasorozat folytatódik májusban, mégpedig egy új, titkos helyszínnel, ami egyelőre még meglepetés. Mesélt az idei Balaton Camino terveiről is. Emlékeztetett: egyszer nekiindultak télen, aztán tavaly tavasszal, úgyhogy az idei évben az őszi hónapokra tervezik a Balaton kerülő sétát.

Forrás: https://www.facebook.com/balatoncamino/

Budavári Dóra szerint folyamatosan bebizonyosodik, hogy működik az egész éves Balaton koncepciója. Hozzátette: a márciusi hétvégéken lehetett megtapasztalni, hogy annyi vendég érkezett például Badacsonyba, mint egy forgalmasabb júniusi hétvégén.

Borítókép: https://www.facebook.com/offlineturak/