Gasztropiknikkel a télbe a Balaton körül

Folytatódik a tavaly debütált több állomásos Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozat. November utolsó hétvégéjén Badacsonyban várják az érdeklődőket, majd Balatonlellén kóstolhatják meg a különlegességeket a Balaton és a Gasztronómia szerelmesei. Ebben az esztendőben számos újítással is készülnek a Balatoni KÖR tagjai. Vincze Péterrel a Balatoni KÖR tagjával beszélgettünk.

A Balatoni KÖR-nek, valamint a téli Balatonnak a Gasztropiknik-sorozat rendezvényei egyfajta zászlóshajói lettek – mondta el a www.vitorlazzitthon.hu-nak Vincze Péter. A Balatoni KÖR tagja, a szigligeti Kikötő Étterem és a Tölgyes Kúria vezetője kifejtette: óriási tömegeket mozgatnak meg ezek a szombatok. Vannak visszajáró vendégek, valamint új látogatók. Vincze Péter szerint nagyon örömteli, hogy egyre többen a helybéliek közül is ellátogatnak ezekre a rendezvényekre.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

Új helyszínnel bővül az idei esztendőben a Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozata, így a fesztivál ebben a szezonban Zamárdiba is ellátogat – fogalmazott Vincze Péter. Hozzátette: több újítással is készülnek. A Balaton első egész évben üzemelő hajója a Luszi is ellátogat a Gasztropiknikekre és  borkóstolóknak ad otthont a Balaton közepén helyi borászokkal.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

A parton fontos szereplő lesz a Fanyűvő Játékpark, melynek régi hordók dongáiból készült eszközeit vehetik birtokba a gyerekek, amíg a szülők a rendezvénysátorban kóstolnak borokat, ételkülönlegességeket. Vincze Péter elárulta: a rendezvénysorozatnak egy fontos jelszava van az pedig a helyi alapanyagok felhasználása. Hozzátette azt is, hogy a vendéglátók igyekeznek az évszakoknak, hónapoknak megfelelő, ahhoz illő kínálattal szolgálnak.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

Vincze Péter szerint nem kérdés, hogy „megéri-e” kitelepülni ezekre a helyszínekre, hiszen ez nem mérhető számokban. Amellett, hogy kiemelkedő megjelenés a rendezvénysorozat a KÖR tagjainak, egy nagyon fontos találkozási pont is egyben nekik.

GasztroPiknik sorozat állomásai:

  • november 30. Badacsony,
  • december 7. Balatonlelle,
  • január 25. Zamárdi,
  • február 29. Balatonfüred,
  • március 21. Köveskál

Borítókép: https://www.facebook.com/balatonikor/