Hatalmas siker az idei GoBoating (videó,képgaléria)

Minden eddiginél többen vettek részt idén a Vitorlás Iskolák Nyílt napján. A húsz helyszínen tartott GoBoatingon helyszínenként több mint száz gyermek próbálta ki a vitorlázást. Több vitorlás suli bónusz napokat is szervezett. Összefoglaló videó, és képgaléria.

Nagyon jól sikerült az idei esztendőben a GoBoating, azaz a Vitorlás Iskolák nyílt napja. A vitorlázzitthon.hu-nak a képzőhelyek vezetői, edzői arról számoltak be, hogy több gyermek jelentkezett, mint az előző években. Vannak olyan iskolák, amelyek már egész héten fogadták az osztályokat, mások jövő hétre bónusz napokat szerveznek, ugyanis annyian jelentkeztek, hogy csupán egy nap alatt nem tudtak akkora létszámot fogadni.

A sportág iránti érdeklődést mutatja az is, hogy idén számos, a GoBoating számára új általános iskola is bekapcsolódott a programba. Olyan osztályok, diákok jelentek meg a különböző helyszíneken, akik még eddig nem találkoztak a vitorlázással. Mellettük több visszatérő csoportról is beszámoltak portálunknak a vitorlás iskolák képviselői. Voltak olyan diákok, akik már rutinos vitorlás táborozónak számítanak, és az ő ösztönzésükre érkezett a nyílt napra az iskolai osztály többi diákja.

Arra is volt példa, hogy az oktatási intézmény tanára más elfoglaltság miatt nem tudta megszervezni a nyílt napon való részvételt, viszont a diákok szülei, összefogással vitték el őket az adott vízparti helyszínre, hogy minden gyermek, akit érdekel, megkezdhesse a vitorlázás nyújtotta élmény felfedezését.

Íme az idei GoBoating (folyamatosan bővülő) képgalériája:

GoBoating, ahogy idén a sulik látták:

  • Idén is nagyon jól sikerült a már hagyománynak számító Go Boating vitorlás nyílt nap. A Go Boating nyílt nap egy országos szintű kezdeményezés, melynek célja, hogy a nagy tavaink mellett élő gyerekekkel megismertessük a vitorlázást. Az idei Go Boating napon több, mint 15 helyszín kínált lehetőséget a sportág megismertetésére. A VVSI szokásos módon idén is szívesen kapcsolódott be a szervezésbe. Egy egész osztály érkezett a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolából, valamint külön is érkeztek a vitorlázás iránt érdeklődő családok. Összesen körülbelül 40 gyerek számára tudtuk egy picit közelebb hozni ezt a sportágat. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, kellemes melegben, mérsékelt délies szélben folyt a vitorlázás a Velencei-tavon.
  • A tatai Öreg tavon immár második alkalommal szervezte meg a Tatai Vitorlás Iskola a Go Boating napot. Csodálatos napsütésben, 10-15 csomós szélben láttuk vendégül két iskola növendékeit: a tatai Talentum iskola és a tatabányai Szt.Margit ált. iskola diákjai ismerkedtek a vitorlázással június 6.-án. A nebulók megtanultak hajós csomókat kötni, vízreszálltak és bepillanthattak a hajókezelés és a vitorla állítás rejtelmeibe. A vitorlás iskola versenyzői sportvitorlás bemutatót tartottak Optimist és OPenSkiff hajókkal. Mindenki boldog mosollyal és új élményekkel gazdagabban folytatta napját. Élményteli nyarat és jó szelet mindenkinek!
  • A Balatonalmádi TVSK kikötőből indulva 6 hajóval (Top34, Jeannau, 2 db Birdie 24, Európa 30, Maxi 68), 4 turnusban, 2 iskolából, 100 gyereket vittünk ki a vízre. Az időjárás kegyes volt, igaz felhős, de enyhe idő, kellemes széllel. Én adtam a gyerekeknek ajándékba – a Go Boatingos tornazsák mellé – egy 40 cm-es 4-5-ös élénk színű kötelet, amit karkötőként tudnak viselni, egyben a reff csomót is megtanulták.
  • A Magyar Vitorlás Szövetség 2019. június 6-án ismét megszervezte a ’Go Boating’ napot. A Balatonfüredi Yacht Club is megnyitotta kapuit azok számára, akik érdeklődnek a vitorlázás iránt. A szervezett program keretében a balatonfüredi iskolákból 3 turnusban érkeztek a diákok a Yacht Club telepére, ahol a köszöntés és a vitorlázás történetének rövid bemutatása után kisebb csoportokra bontva részt vettek a vízi és parti programokon.  A gyerekek megismerkedhettek a sportág alapjaival: csomókötéssel, egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal és a parton egy szimulátorban kipróbálhatták a hajó irányítását. Természetesen mindenki a gyakorlatban is próbára tehette magát, a diákok vízre szálltak. Mivel az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, remélhetőleg a gyerekek életre szóló élményekkel gazdagabban tértek haza délután. (BYC)

  • Igazi siker számunkra, hogy a magunkon kívül 4 helyi (!!!!) vitorlás is elutazott hozzánk, hogy segítsen  a gyerekek megajándékozásában.  A Gyerekeket Kovács Feri bácsi saját hajóján, Kamarás Ádám, Fristh Géza és Fristh Róbert pedig az ÖkoPort kalózain ismertette meg a sport szépségével. A csapat fele ült egyszerre hajóba, a másik fele motoros szállva figyelte az első vitorlahúzásokat. Az igazi meglepetés az volt, amikor a vitorlázó gyerekek első csoportja nem akart kiszállni a hajókból. Minden kipróbáltak , kormányoztak vitorlát kezeltek, s többen úgy nyilatkoztak a gyerekek közül, hogy visszahozzák a szüleiket is, hogy kipróbálják ők is a vitorlázást.
  • Az idei évben a tavalyihoz hasonlóan a balatonfenyvesi általános iskola tanulóit hívtuk meg a GoBoating napra a Fenyves Yacht Clubba. A felső tagozatos gyerekek lelkesen jöttek, hogy a kellemes déli szélben kipróbálhassák a nagyhajózást. Egy 42 lábas és 25 lábas hajóval túráztattuk a két osztályt. Nagyszerűen sikerült a találkozó, jól érezték magukat a gyerekek és az őket kísérő tanárok is. Sokan közülük még sohasem voltak vitorlázni, így ezen a napon belekóstolhattak a hajózás szépségébe. Az ajándék zsákok külön örömet okoztak. Köszönjük a lehetőséget az Magyar Vitorlás Szövetségnek, biztos, hogy a jövő évi Go Boating napra is jelentkezni fogunk. (Edu-Sail)
  • Az alsóörsi TVSK a szintén alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola tanulóit látta vendégül. Június 4-én 14 gyerek 5-én pedig 8 iskolás szállhatott vízre. Laser Pico kishajókon kívül kipróbálhattak egy 1969-ben épült fa dragont is. A gyerekek élvezték a vízre szállást és az időjárással is szerencsénk volt. (Öreg Tanya)