Hajóból kilépve szóljon a klasszikus zene – javában tart a Klassz a Parton

Szinte minden héten máshol csendül fel szerte a Balaton partján a klasszikus zene a Klassz a pARTon koncertsorozat keretében. Így akár vitorlázás alkalmával, partot érve, a kikötőből kilépve mindenki részese lehet a koncertek adta élménynek. A szervezők célja nem volt más, minthogy megmutassák: a klasszikus zenének nem csupán zenekari termekben, öltönyös közönség előtt van terük, hanem nyáresti programként is megállják a helyüket.

Kihoztuk a komolyzenét a koncerttermek zárt eleganciájából – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a Klassz a pARTon producere, a Magyar Televízió szerkesztője.  É. Szabó Márta kifejtette: megpróbálták az embereket megközelíteni olyan zenével, amelyet sokan nem is ismernek. Ha valaki elmegy a Balaton parton egy klasszikus zenei koncert mellett, később könnyen koncertlátogatóvá válik – tette hozzá. É. Szabó Márta beszélt arról is, hogy sokan kerékpárral, vagy babakocsit tolva, parton ülve élvezik a klasszikus zene szépségét. Kezdetben ötven-hatvan fős közönséggel kezdődött a sorozat, ezen a nyáron 500-600 fős közönség előtt szólnak a darabok.

Fotó: https://www.facebook.com/Klassz-a-pARTon

A producer szerint a legnehezebb küldetés a gyermekekkel megismertetni a klasszikus zenét, ugyanis a kis iskolásoknál nincs meg a lehetőség, hogy megismerjék ennek a világnak a szépségét. Ezt a hiányt is próbálja pótolni a Klassz a pARTon azáltal, hogy betörtek a partokra, a strandokra. É. Szabó Márta szerint a „Cimbora” című egykori nagysikerű tévéműsor ezeken a szigeteken él tovább.

Fotó: https://www.facebook.com/Klassz-a-pARTon

É. Szabó Márta elárulta: a fesztivál legnagyobb értéke a színvonal. Olyan művészek adják át egymásnak a színpadot, akik a világ számos koncerttermeiben is megfordultak már.

Borítókép: https://www.facebook.com/Klassz-a-pARTon