Francia mintára tekerik körbe a Balatont

Sajátos, a párizsi teljesítménytúrákon alkalmazott szabályrendszerrel vágnak neki a Magyar Tengernek a kerékpározók. A BRM, vagyis a Brevet Randonneurs Mondiaux mozgalom 2011 óta van jelen Magyarországon. A kerékpártúrák különlegessége, hogy a legrövidebb táv legalább 200 kilométer, a résztvevőket pedig - a szervezők szerint - a végtelen szabadság érzése és a megismerés vágya hajtja.

A Balaton körüli kerékpárút a maga 210 kilométer hosszával, és 710 méteres szintemelkedéssel az egyik legkönnyebb teljesítménytúra útvonal – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a BRM Hungary vezetője. Kuzler Béla hozzátette, éppen ezért választották ezt a távot szezonnyitónak.

Fotó: http://www.brmhungary.hu

Kuzler Béla kifejtette: a túrák szabályrendszere teljes mértékben egyezik a francia  Audax Club Parisien teljesítménytúra előírásaival. Ezek között szerepel, hogy a legrövidebb táv 200 kilométer. Ugyanakkor nem csupán a teljesítményről szól mindez, hiszen a megismerés vágya is nyeregbe ülteti az úgynevezett randonnereket.

Fotó: http://www.brmhungary.hu

A szervező beszélt arról is, hogy a túra során külön felhívják a résztvevők, főként a külföldiek figyelmét a Magyar Tenger körüli látványosságokra és ajánlják azokat a helyeket, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.

Borítókép: http://www.brmhungary.hu