Elérhető vízközelség – indul a SUP- szezon a Balatonon

Egyre népszerűbb a Magyar Tengeren is az eredetileg Hawaii-ról származó állószörf. A SUP, a balatoni vízen járóknak kifejezetten hasznos, hiszen amellett, hogy akár még jógázni is lehet rajta, megkönnyíti a partra jutást például egy kikötött vitorlásból. Húsvét hétvégéjén mindenki tesztelheti tudását, és próbálhat ki új deszkákat Siófokon, a SUPport-Hungary szervezésében.

Elképesztő népszerűségnek örvend minden korosztály körében a SUP a Balatonon – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak az első, kizárólag SUP sportra szakosodott hazai sportklub alapítója. Uracs Ami hozzátette: ma már nem csupán strandeszközként tartják számon,  idén már a harmadik alkalommal a magyar SUP Bajnokságot is rendeznek. A SUP-olás alapja rövid idő alatt elsajátítható és utána megadja a víz, a természet, és nem utolsó sorban a sportolás örömét.

Fotó: https://www.facebook.com/supshop.hu

Nem utolsó sorban – tette hozzá Uracs Ami – a SUP egy közösségi élmény is egyben, hiszen sokszor akár 20-25-en eveznek együtt, vagy piknikeznek a nádasban. Mindemellett egy olyan sportolási lehetőség, amit adott esetben a család kutyával együtt végezhet.

Fotó: https://www.facebook.com/supshop.hu

A SUP Port Hungary vezetője szerint a deszka alkalmas arra, hogy beevezve a parttól akár egy naplementét megcsodáljunk róla, vagy jógázzunk rajta. Emellett egyre többen használják horgászok, de külföldön a golf elütéseket is gyakorolják a deszkáról. Uracs Ami hozzátette: a SUP egyre elterjedtebb a vitorlázók körébe is, ugyanis azokat az eszközöket váltja ki, amelyekkel a kikötött hajóról a partra juthatunk.

Fotó: https://www.facebook.com/supshop.hu

Uracs Ami felhívta a figyelmet: a SUP jelen pillanatban strandeszköz besorolású, éppen emiatt az ezekre az eszközökre vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani.

A nyitóhétvégéről bővebben: itt. 

Borítókép: https://www.facebook.com/supshop.hu