Egész évben vár Nivegy-völgy

Évről évre egyre népszerűbbek a Zánkától néhány kilométerre található Nivegy-völgy települései. Mind többen szeretnék megismerni a helyi gasztronómiát, borokat és nem utolsó sorban magukévá tenni azt az életérzést, amely ehhez társul. Nem véletlen, hogy az évekkel ezelőtt indított, négy pincészetet magába foglaló Kóbor Túrákra is egyre nagyobb számban jelentkeznek.

Évekkel ezelőtt Dobosi Győzővel találták ki, hogy rapid borkóstolókat kellene szervezni pincénként, ami kiegészülve egy közös étkezéssel valódi gasztronómiai élményt nyújthat a látogatóknak – mondta el a Kóbor Túrák története kapcsán Kiss Csaba borász, a Kisspince vezetője. Szentantalfa polgármestere kifejtette: szerényebben indultak, de az idei esztendőre gyakorlatilag minden egyes pénteken és szombaton megtelik a település látogatókkal.

Fotó: koborturak.hu

Kiss Csaba szerint a legfontosabb szolgáltatás, hogy transzfereket biztosítanak a vendégeknek, akik egy délután alatt négy pincészetet látogathatnak meg a Kóbor Túra keretében. A borász beszélt arról is, hogy míg a nyáron a Balaton vize és a kapcsolódó szolgáltatások miatt érkeznek sokan, ilyenkor ősszel viszont ez megfordul, és éppen a pincék, borok, gasztronómia okán keresik fel a látogatók a vidéket.

Fotó: Kisspince

Kiss Csaba beszélt arról is, hogy a helyi pincészetek évről-évre jobb minőségű nedűt tesznek az asztalra. Büszkék arra, hogy az előző két évjáratban csaknem tíz nivegy-völgyi borászat tudhatott magáénak a Balaton BORT, de sokan a Hegybor kategóriát is elérik. Hozzátette: folyamatosan újítanak, a Kisspince most éppen habzóbor és pezsgő piacra dobásán dolgozik, de természetesen palackba kerülnek a már jól ismert borai is a családi pincészetnek.

Fotó: kisspince

Az idei esztendőről a borász elmondta: ami beérkezett szőlő és mustként van a pincében, azt mutatja, hogy kitűnő évjárat lesz a 2019-es.

Borítókép: koborturak.hu