Biztonságban a Balatonon: balesetmegelőzési eseménysorozat a tó körül

"Biztonságban a Balatonon" elnevezésű 12 alkalmas balesetmegelőzést szolgáló eseménysorozattal támogatja a biztonságos vízparti nyaralást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és a CIG Pannónia Csoport. A balatoni strandokon, hétvégente megrendezésre kerülő roadshow-n a jelenlévők olyan hasznos információkat szerezhetnek, mint a biztonságos strandolás szabályai, a vízparton tartózkodás veszélyei, ráadásul a laikus újraélesztés lépéseit is megtanulhatják.

Több éves múltra tekint vissza a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) által életre hívott edukációs programsorozat, melyhez a magyar hátterű biztosítótársaság, a CIG Pannónia Csoport immáron másodszorra csatlakozott. Idén összesen 12 alkalommal, 4 strandot látogatnak meg a VMSZ és a CIG Pannónia Csoport munkatársai. Alsőörsön, Keszthelyen, Balatonfüreden és Csopakon várják a strandolókat. Céljuk, hogy idén is több ezer embert tanítsanak meg balesetmegelőzést szolgáló, edukációs célú programjuk keretében a felelősségteljes és ezáltal biztonságos fürdőzési viselkedés szabályaira, egyben felhívják a figyelmet a vízparton való tartózkodás veszélyeire. A gyerekeknek játékok és sorversenyek formájában mutatják be a mentőeszközöket, mesélnek a vízimentő munkáról, illetve apró ajándékokkal is kedveskednek a versenyek győzteseinek. A programra ellátogatóknak igazán hasznos tudást tanítanak, többek között a laikus újraélesztés lépéseivel is megismerkedhetnek a résztvevők, általánosságban pedig felkészültebben és nyugodtabban nyaralhatnak majd az információinak birtokában a vízpartokon

“A fürdőzés veszélyeiről és a biztonságos strandolás alapvető szabályairól nem lehet eleget beszélni. Nagyon örülünk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely szintén felelősséget érez a társadalom iránt. A CIG Pannónia Csoport már nem először támogatja azt, hogy odamenjünk a strandolókhoz, és személyesen beszélgessünk velük arról, hogy mire figyeljenek és miért a nyaralás közben. Mi, vízimentők azért dolgozunk a vízpartokon és a vízen is, hogy megelőzzük a bajt, és ne jussunk el odáig, hogy menteni kell valakit. Épp ezért nagyon fontos számunkra ez a prevenciós roadshow, melynek mind a 12 állomására nagy lelkesedéssel érkezünk”

– mondta el a program kapcsán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

„Hazai biztosítóként legfontosabb küldetésünk, hogy mindenki a legnagyobb biztonságban tudhassa magát, legyen szó gépjármű vezetésről, sporttevékenységről, vagy akár a nyári szabadságunkról. Éppen ezért nagy öröm a számunkra, hogy egy ilyen fontos küldetésben vállalhatunk szerepet és immáron második alkalommal aktívan tehetünk a magyar lakosság fürdőzési ismereteinek fejlesztéséért és ezzel együtt a balesetmentes strandolás alapjainak megteremtéséért”

– tette hozzá Dr. Fedák István, a CIG Pannónia Csoport vezérigazgatója.

A roadshow első hat állomása már lezajlott, az elkövetkező hétvégéken az alábbi helyszíneken és időpontokban vehetnek részt a strandolók az ingyenes programokon:

  • Július 29., szombat, 14:00-17:00 óra – Alsóörs, Községi Strand
  • Július 30., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Csopak, Csopak Strand
  • Augusztus 12., szombat, 14:00-17:00 óra – Keszthely, Libás Strand
  • Augusztus 13., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Balatonfüred, Kisfaludy Strand
  • Augusztus 19., szombat, 14:00-17:00 óra – Csopak, Csopak Strand
  • Augusztus 20., vasárnap, 14:00-17:00 óra – Alsóörs, Községi Strand