Balázs-áldással indít a Télen-Nyáron Nivegy-völgy (interjú)

Az évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő KóBor Bortúrát tovább gondolták, és „Télen-Nyáron Nivegy-völgy” elnevezéssel új programsorozatot indítanak a Balaton-felvidéki borászok és vendéglátósok. Céljuk, hogy minél szélesebb közönségnek megmutassák a helyi gasztronómiát, és a páratlan szépségű tájat, ami a Balázs-hegyen elénk tárul.

Balázs-áldással veszi kezdetét a Télen-Nyáron Nivegy-völgy kedvezményezés, melynek lényege: bárki, bármely hónapban a Balázs-hegyre látogat, talál nyitott pincészetet vagy éttermet – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Szentantalfa polgármestere. Kiss Csaba, a Kisspince vezetője hozzátette: minden szombatra terveznek különböző programokat, borkóstolókat. Kifejtette: a mostani program csupán a kezdet, szélesebb körű összefogást sürget a környékbeli szolgáltatókkal.

Kiss Csaba szerint elengedhetetlen, hogy a helyi turizmus fejlesztése mellett megmaradjon a programok családias jellege. A polgármester úgy fogalmazott: tíz-húsz embert befogadó pincészetekről van szó, éppen ezért továbbra sem gondolkodnak tömegturizmusban.

A polgármester beszélt arról is, hogy tíz évvel ezelőtt a Balaton közelsége nekik nem jelentett előnyt hiszen kevesen jutottak fel a szőlőhegyre. Ez mára ugyanakkor megváltozott. Többen a partmenti pihenés vagy aktív kikapcsolódás mellett  bakancslistára veszik a nivegy-völgyi kirándulást is.  Az utazás sem akadály – tette hozzá Kiss Csaba – hiszen lehetőség van arra is, hogy a kóstolni vágyó csapatot ők vigyék fel kisbusszal a Balázs-hegyre, például az egyik kikötőből.

Környékbeli Vitorlázz Itthon Kártya elfogadóhelyek: Kisspince Szentantalfán, Dobosi Pincészet és Vendégház