Balaton Ősszel is: új kampány, számos vitorlásverseny

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) augusztus 24-én elindította új belföldi kampányát, amelynek célja, hogy bemutassa: a Balaton nem csupán a vízi élményekről szól. Nagyszerű úti cél azoknak is, akik a koraőszi kellemes időjárásban aktívan felfedeznék a térség kulturális kincseit vagy a környék gasztronómiai kínálatát. A Vitorlázz Itthon emellett összeszedte, melyek az idei ősz kiemelt Regattái.

A Balaton élménylehetőségei kimeríthetetlenek, hiszen a tó és környéke olyan négyévszakos úti cél, amely szezontól függetlenül csodás kincseket rejt, és az év minden szakában ezernyi új színét fedi fel az arra járóknak. A Magyar Turisztikai Ügynökség augusztus 24-én induló kampányában erre hívja fel a figyelmet, és azt üzeni:

„a nyárral nem ér véget a szezon, töltődj fel új élményekkel egész évben”.

 

A kampányra az MTÜ egy újdonsággal is készült, tovább bővítve az elérhető tájékoztató anyagok, kiadványok sorát. Elkészült, és a napokban már a Tourinform irodákban is elérhető lesz az új Balaton térkép, amely egyszerűen, átláthatóan mutatja be a legfontosabb, szezontól függetlenül is elérhető látnivalókat, attrakciókat. Szintén az elmúlt hetekben készült el a Balaton új imázskiadványa, amely nem szokványos oldaláról mutatja be a tavat, és olyan programlehetőségeket, látnivalókat, érdekességeket emel ki, amelyek egész évben vonzóvá teszik a térséget.

Az őszi hónapokban a vízen sem áll meg az élet, egy sor vitorlásversenyt terveznek az előttünk álló hetekben.

 

A nyár eleji nagy sikerű Trami Kupa után augusztus utolsó hetén rendezi  a Tramontana Yacht Club Egyesület a Összevont Cirkáló Országos Bajnokságot, amely minden évben örömünnep a klasszikus hajók számára Balatonfüreden.

Szeptember 19-én rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség hagyományos évadzáróját a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékversenyt, majd szeptember 25-én a tavasszal elmaradt Pünködi Regattávval összevonva tartja a TVSK a hagyományos Szüreti Regattát, ezúttal Őszi Pünkösdi Regatta néven. Mindezt megelőzően pedig Ábrahámhegyen találkoznak majd a 70-es Országos Bajnokság keretében a hajóosztály képviselői.

Az október sem hagy verseny nélkül –  csak néhányat említve: a Dragon és Folkboat Országos Bajnokságot követően jön a Unitef Kupa Földváron, a  Fűzfő Kupa 2020, az Őszi Regatta Balatonkenesén valamint a Last Minute Regatta Keszthelyen. A hűvösebb időket kedvelők novemberben is felhúzhatják a vitorlát, hiszen várható a XIV. Dér Kupa. 

 

Decemberrel pedig indul a Téli Vitorlás Versenysorozat a már hagyományos V. Mikulás Regattaval Balatonlellén, az évet pedig szintén a vízen zárhatjuk együtt a VIII. Szilveszteri Regatta mezőnyével.