A sportra hangol és kinyitná a partot Ábrahámhegy

Az új öltöző és kabinsor valamint a csónakkikötő elkészülte után átadták a Fagyöngy Sportházat Ábrahámhegyen. Az új komplexum amellett, hogy szaunának, jakuzzinak, fallabda és bowling pályának ad otthont, még szállást is biztosít a látogatóknak. A településen ugyanakkor további fejlesztésekben gondolkodnak. Tervben van egyebek mellett a TVSK által üzemeltetett Jégmadár Kikötő mólószárának átalakítása úgy, hogy alkalmas legyen kishajók kikötésére is. Vella Zsolt polgármesterrel beszélgettünk.

Egy korábbi, 2001-ben leéget vendéglő állt a most átadott Sportház helyén, amelyet korábban az Önkormányzat megvásárolt – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak Ábrahámhegy polgármestere. Vella Zsolt felidézte, komplex fejlesztésben gondolkodtak, melynek keretében a strand mellett csónakkikötőt létesítettek, megújították a kabinsorokat, mostanra pedig elkészült a Fagyöngy Sportház is számos funkcióval.

Fotó: https://www.facebook.com/abrahamhegy.hu/

Vella Zsolt elárulta: ezekkel a fejlesztésekkel is az egész éves Balaton népszerűsítését tűzte zászlóra a település. Az épületben amellett, hogy különböző sportolási lehetőségek állnak a látogatók előtt, helyet kapott öt vendégszoba valamint kávézó. A településvezető szerint elsősorban a helyieket és nyaralótulajdonosokat, környékbeli településeken élőket akarják kiszolgálni, de természetesen várják a messzebbről érkező vendégeket. Hozzátette: a helyszín adott kisebb rendezvények megtartására is.

Fotó: https://www.facebook.com/abrahamhegy.hu/

Vella Zsolt a jövőbeni tervekkel kapcsolatban elmondta: az egyik legfontosabb célja a településnek, hogy növeljék az ábrahámhegyi szabad partszakaszok méretét. Ennek érdekében vízparti ingatlanokat szeretnének vásárolni. Emellett a helyi TVSK Kikötőben – egyeztetve az egyesülettel – szeretnének a mólószáron is kialakítani parthoz jutási lehetőséget, ahol kisebb hajók, jollék is kiköthetnének.

Borítókép: Facebook