Vince napi borünnep- Balatonfüred 2020

Színvonalas szakmai előadások, kiváló borok, borvacsorák, remek kóstolók, hangulatos kísérőprogramok 2020-ban is a balatonfüredi Vince napi borünnepen.

Egész hétvégére programokat kínáló, évadnyitó borünnep lesz idén a Vince-napok Balatonfüreden január 17-18 között. A partra kitelepülnek a borászok, lesz vakkóstolás és mesterkurzus Fiath Attila nemzetközi borakadémistával. Az elmaradhatatlan vesszőáldás mellett pedig koncertek várják az érdeklődőket.

A szezonnyitónak szánt Vince-napi programok január 17-én, pénteken kezdődnek: zenés borestet tart a Borra-Való zenekar, Domián Emese sommelier közreműködésével pedig a borkóstolás mellett arra is megkaphatjuk a választ, hogy van-e létjogosultsága a fahordós érlelésnek a Balatonnál?

Másnap a BalatonBor origó kóstolóval kezdődik a késő estig tartó programsorozat. Itt választják ki azokat a borokat, amelyek jó eséllyel pályázhatnak az ország egyetlen regionális bor brand-jéhez, a Balaton Borok közé. Fiath Attila nemzetközi borakadémikus celebrálja majd a vakkóstolást.

Délután a szakmai előadások után Vince-vessző szentelés lesz a Rizling Generációval, majd koncertet ad a legvirtuózabb magyar boogie woogie zongorista, Dániel Balázs a triójával, akikhez Pleszkán Écska énekesnő is csatlakozik.  A nyitott borkóstolón várhatóan több mint 20 kiállító borászat nedűiből lehet majd poharazni, de lesz mesterkurzus is, hogy a kellő ideológiát is megkapjuk a borfogyasztáshoz. A napot a Balaton-felvidék legjobb rhytm & blues zenekaraként számon tartott Bluesberry Band koncertje zárja.
Vasárnap pedig a parton felállított borházakban lehet folytatni a borkóstolást.