Téli előadássorozat: Egy vitorlázó dinasztia története – Itt a Három Tuss

Az idei esztendőben ismét megrendezi a Magyar Vitorlás Szövetség a Téli Előadássorozatot. Az első alkalommal egy vitorlázó dinasztia történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Három Tuss című kötet megjelenése apropóján a Téli Előadássorozat első állomásán kerekasztalbeszélgetés keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők egy vitorlázó dinasztia történetével. Itt lesz  Szekeres László szerkesztő, Toronyi András a Három Tuss kötet ötletgazdája, Tuss Miklós valamint Tuss Réka olimpikonok is.

Ha bárki belemerülne egy olyan család történetébe melynek neve egyfajta „márka” a hazai vitorlázásban, mindenképpen érdemes ellátogatni az előadásra.

Részlet Toronyi András ajánlásából:

“A könyv megszületésének története. Miklóssal 1962-ben találkoztam a Vasas vitorlás klubban mint akkor kezdő vitorlázó tanonc. Azóta egyre szorosabb baráti kapcsolat fűz hozzá. Közös vitorlázás, versenyzés, sielés, baráti találkozók. Rendszeresen össze járunk hol a Balatonon a klubokban hol Budapesten hol külföldi utakon. Sokat beszélgettünk a közös élményeinkről és Ő sokat mesélt a saját tapasztalatairól vele történt „storyk-ról”. Többször ösztönöztük hogy írja le élményeit, vele történt eseményeket és a Családjával kapcsolatos emlékeit. Különösen Édesapjának a magyar vitorlás életben való szerepét, tevékenységét mivel ezt igen kevesen ismerik. Két évvel ezelőtt amikor már egy jelentősebb anyag össze gyűlt megkerestem Szekeres Lacit hogy milyen módon lehetne ezt az információ halmazt közkinccsé tenni. Laci elgondolkozott és már mondta is hogy jó lenne egy a Tuss Családot Miklós Édesapját, Miklóst, és a Réka lányát, bemutató könyvet kiadni. Mivel már több kiadvány létrehozásában dolgoztunk közösen mind ketten tudtuk a dolgunkat. Laci csinálta a szakmai, könyv szerkesztési részt, én meg a szervezést. Innen már egyenes út vezetett a mostani megjelenésig.

A kiadvánnyal szerettük volna bemutatni a Tuss Családot a vitorlázás iránt érdeklődők számára. Továbbá emléket állítani Id Tuss Miklós életútjának. Remélem érdekes és szórakoztató olvasmánya lesz annak a sok magyar vitorlázónak a sport után érdeklődőnek akik ismerik vagy hallottak Miklósról mint vitorlázóról vagy vitorla készítőről.”

Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztráció IDE kattintva érhető el.

További előadások:

  • Február 4.  Edzésben a fedélzeten – minden ami az erőnléthez kell  / Workshop gyakorlatok bemutatásával

Előadó: Goszleth Marcell, Perjés Bálint, Takácsy Levente, Rácz Levente

  • Február 18. – Műhelyből a Kikötőig – Fókuszban a hazai hajógyártás / kerekasztal beszélgetés

Előadók: Cittel Lajos, Keller András, Scholtz Imre, Garab Károly, Pálinkás Csaba, Paulovits Dénes, Déry Attila

  • Március 3. –  A Balaton közepén – a Magyar Tenger meteorológiai változása

Előadó: Horváth Ákos