Helikoni Ünnepségek 2020

Az április 23-25. között megrendezésre kerülő, kétszáz éves múlttal rendelkező tehetségkutató fesztiválon 2020-ban is a dunántúli középiskolás korosztály legjobbjai versengenek majd húsz művészeti kategóriában. A rendezvény valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A szó számtalan jelentéssel bír. Rövid internetes böngészést követően megtudhatjuk, hogy könyvkiadó, folyóirat, dohánytermék, regionális rádió, múzeum, mitológiai görög hegy, ókori hangszer, vagy éppen egy irodalmi közösség használja vagy használta a kifejezést. A felsorolást csak folytatni lehetne, de nem célunk minden jelentést felkutatni hisz ahány ember, annyi asszociáció.

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a HELIKON szó hallatán több tízezer magyar embernek az említetteken kívül más is eszébe jut. A kifejezés hatására az emlékek között felsejlenek a középiskolás évek, a Balaton, Keszthely városa, és egy rendezvény, melyről felejthetetlen élményekkel, dicsérő szavakkal vagy építő kritikákkal, minősítésekkel, netán éremmel, díjjal, vagy fődíjjal tért haza az egykori ifjú.

A versengés izgalma és az önfeledt szórakozás boldogsága, taps és könny, siker és kudarc, öröm és csalódás, a közösséghez tartozás élménye, a szabadság érzése, koncertek és spontán bulik, elcsattant csókok és be nem teljesült szerelmek, dallamok, arcok, illatok, ízek… Ez mind-mind a„HELIKONI ÉLMÉNY”része.

Legyen részed ebben a nagyszerű élményben, légy Te is helikonos diák!

Találkozzunk 2020. április 23-25. között!