Gasztrohegy/10. • Nagymamáink receptjei

December 28-29 Gasztrohegy/10. - Nagymamáink receptjei

Minden étteremnek vannak titkos receptjei, minden házigazdának és séfnek van nagymamája, egy írott kis füzettel és sok-sok év tapasztalatával, praktikáival. Megpróbálunk olvasni a sorok között, és amit nem értünk, abba belekérdezünk, hogy valóban olyan legyen a töltött káposzta, vagy a guba, amilyennek a nagyi készítette. Otthonos lesz!

Tavaly ősszel indítottuk el a Gasztrohegyet – az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők, a résztvevők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével és a kezdeményezés sikere folytatásra kötelez minket, hogy az ország legismertebb szőlőhegyén még különlegesebb életet vigyünk a gyönyörű őszi estékbe, a meghitt téli hétvégékbe, az új nyarat hozó tavaszba.

Ilyenkor Badacsonyban nálunk mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezonális kínálat legjavát.
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Ez egy igazi GASZTROTÚRA, amit három különböző formában lehet átélni:

1. A la carte változatban a helyeket szabadon bejárva te teremtheted meg magadnak: mivel a helyek kóstoló adagokkal készülnek, arra hívunk, hogy a hétvége alatt járj végig minél több helyszínt.

2. Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig, ebben segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes GASZTROHEGY BÉRLET (a helyeket egyenként, bérlet nélkül is bejárhatod)

3. Ha pedig szeretnél bennfentesen kóstolni, nagy csapatttal túrázni és megismerni a hegy vendéglátóit helyi idegenvezetővel, gyere el egyik szombati GASZTROKALANDUNKRA.

Részletek az esemény Facebook oldalán.