Borregatta

Az idén ismét megrendezik a Bor és Pezsgőregattát, amely a hajózó borászok és a borkedvelő hajósok nagysikerű, presztízs minőségű rendezvénye, és amely a hajózás világában talán a legelegánsabb társasági eseménynek is számít a Balatonon.

Az idei verseny Időpontja 2022. június 24-25-26, helyszíne pedig ismét az immár megújult Balatonfői Yacht Klub Balatonkenesén, a Keleti- medence egyik legszebb és  leghangulatosabb kikötője.
A versenyen várhatóan 40-50 hajó indul a fedélzetén egy-egy borásszal, aki természetesen akár a kapitány is lehet, és a hajó a borászat vagy a pezsgőpincészet nevén/nevében versenyez. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Bor és Pezsgőregattán az idén is több száz vendégre számítanak a szervezők a Balatonfői Yacht Clubban.
A rendezvény ideje alatt újra kinyit a Bormoló, ahol 15-20 borászat és jó néhány kézműves gasztronómiai élményt nyújtó cég lesz jelen standdal, amelyek mindegyike péntektől vasárnapig kóstoltatja, árusítja finomabbnál finomabb, kiemelkedő minőségű termékeit.
Az eseményhez kapcsolódó parti programok egyik fénypontja a Bórmoló legnépszerűbb borának megválasztása, amelyet a látogatók szavazata alapján hirdetnek ki.
Délutánonként és este élő koncertek, társasági és zenés események kísérik a rendezvényt, szombat este pedig a résztvevők gálavacsorán vesznek részt.
Az idei Bor és Pezsgőregatta különlegessége az is, hogy a Balatonon elsőként és egyedülálló módon a szervezők nemcsak a vitorlázók, hanem az elektromos hajósok számára is indítanak futamot, hogy a rendezvényt minél több a Balatont, a hajózást és a finom italokat kedvelő vendég számára tegyék emlékezetessé.