Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa – Bujtor István emlékverseny

21 éves múltra tekint vissza a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa, amely egy túraverseny tradicionális fahajók részére. Az esemény minden évben augusztus 20-a előtti szombaton kerül megrendezésre Balatonkenesén.

A verseny útvonala: Balatonkenese – Balatonaliga – Balatonkenese – Balatonalmádi – Balatonkenese.
2017. óta Bujtor István emlékére ajánljuk fel a versenyt, amelyet özvegye, Bujtor Judit nyit meg Balatonfüreden, koszorúzással egybekötve Bujtor István szobránál.

A régi idők hajói mellett a veterán autók is szerepet kapnak, a program társrendezvénye a „Klasszikus autók a Balatonnál” esemény, amely a verseny előtti pénteken kerül megrendezésre. A veterán autók felvonulnak a Balaton északi partján Balatonkenese, Balatonfüred, Tihany és Alsóörs érintésével térnek vissza Balatonkenesére. Az önkormányzatokkal együttműködve a helyi lakosoknak és a turistáknak is lehetőséget biztosítunk a veteránautók megtekintésére.

A veteránautó-felvonulás záró és a Tabu Kupa díjkiosztó rendezvényéhez a Kenese Marina Port szolgáltatásait vesszük igénybe.

Együttműködő partnerek, önkormányzatok: Balatonfüredi Önkormányzat, Balatonkenesei Önkormányzat, Tihanyi Önkormányzat, Alsóörsi Önkormányzat, MAHART Zrt., Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt

Rendszeres támogatók: BMW Hungária, Schneider Autóház, SIAD Kft, Csíki Sör, Jammertal Borbirtok, Fototronic Kft, Magyar Vitorlás Szövetség, Vabeko Kft.